O nas

Začetki naše gostilne segajo v davno leto 1754. Prvotni lastniki sicer niso bili naši predniki, a od takrat se je ohranilo ime Čubr. Smo družinsko podjetje, saj se je gostilniška dejavnost prenesla že na četrto generacijo.

Sprva so naši predniki stregli predvsem hladne jedi, z leti pa smo našo ponudbo ves čas izpopolnjevali. Bolj kot po jedeh iz stalnega jedilnika smo znani po različnih dobrotah, ki se spreminjajo z letnimi časi.

Naša ponudba se menja iz dneva v dan, zato naj vam ne bo nikoli odveč poklicati in povprašati s kakšnimi specialitetami vam tisti dan lahko postrežemo.

Vsako leto se najde čas za vrsto družabnih dogodkov. Sedaj že nekaj let zapored prirejamo svetovno znano okušanje vina Beaujolais Nouveau. Srečanje je preraslo v pravo tradicijo. 

Prof. dr. Janez Bogataj je o nas zapisal:

Vse kar ponujajo in razvijajo v gostilni Pri Čubru v vasi Križ pri Komendi je tako rekoč šolski primer in odgovor na vprašanje, kaj je v Sloveniji gostilna in kakšne so razsežnosti njene gostoljubnosti.

Zakaj toliko pozitivnega in kako jim to uspeva?

Odgovor je dokaj hiter in jasen: gostilna ni prostor ampak doživetje, ki ga člani družine razvijajo iz generacije v generacijo. Tudi pri Potočnikovih ali po domače Pri Čubru, kjer Miha Potočnik s soprogo Anito, sinom Luko in ostalimi v kuhinji ter strežbi, kot predstavnik tretjega rodu, vodi in usmerja to odlično gostilno, ki je tudi članica najstarejše svetovne gastronomske verige (danes bi rekli mreže) Chaîne des Rôtisseurs.

Korenine gostilne dokumentirano segajo v sredino 18. stoletja, Potočnikov rod ji daje vsebino od leta 1934. Sedanji gospodar in gostilničar Miha Potočnik s soprogo Anito, odlično slaščičarko, sta nadgradila družinsko dediščino z znanjem, pridobljenim v gostinski šoli. Prav tako njun sin Luka, ki poleg izjemne kuharske nadarjenosti, gostom tudi zaigra na harmoniko in tako nadaljuje veščino njegove babice Ivanke. Kadar izrazi gostoljubnosti zasedejo vse gostilniške sobe, priskoči na pomoč tudi Potočnikova hčerka Ana.